BrandManager 4/2008 snart ute!Ännu ett nummer av BrandManager närmar sig läsarna. Vi är stolta och glada över att ha lyckats färdigställa ytterligare ett nummer av Sveriges mesta magasin om marknadsföring, varumärken och affärsutveckling.

Som vanligt är det fullmatat med intressant läsning som på olika sätt har betydelse för hur företag utvecklas, men också en del smått och gott som kan väcka eftertanke.

Bland innehållet finner vi:

• Medias varumärken har stor makt, både som förmedlare av information men också som annonspelare. Hur har utvecklingen sett ut på området och vilka stora aktörer ser vi idag? Vi har intervjuat Anna Carrfors Bråkenhielm på produktionsbolaget Silverback och Viveka Pourshahidi på TV4 om bl.a. medias ansvar och hur det är att gå från att vara en liten uppstickare till Sveriges största TV-kanal. Vi har även en artikel av Michael Dee om BBC och deras roll som public service-företag i England. Väldigt intressant om hur ett starkt varumärke klarar utmaningar och turbulens. Eller gör det..?

Henrik Uggla, varumärkesforskare på KTH, ger oss en lektion i praktisk varumärkesarkitektur. Som exempel använder han Företaget Bambino Mam som ansvarar för marknadsföring och försäljning av varumärkena Bambino och MAM inom Skandinavien och Baltikum. De har framgångsrikt anlitat designern Karin Mannerstål och lanserat en Design Edition. Men hur gör man för att se till att det är Karin Mannerstål som ger styrka till MAM och inte tvärt om? Henrik avslutar sin artikel med åtta handfasta råd för bättre portföljhantering.

• I dag använder i stort sett alla mobiltelefoner. Men dagens lurar är så avancerade att själva användandet kan skilja sig mycket från person till person. Vi har frågat sex personer mellan 18 och 73 hur de använder sig av sina mobiltelefoner. Det som framkommer i kortformat borde intressera alla som tänker marknadsföra sig via mobiltelefoner till hugade konsumenter.

• Planning, vad är det och när kom det till Sverige? Jonas Söderström på Planning STHLM guidar oss genom planningens ABC och Eric Spongberg presenterar planning-caset Gainomax.

• Brand Orientation Index. Denna gång om Identitetsutveckling och skydd med det aktuella och mycket intressanta exemplet Weekday. Adam Friberg intervjuas om historien bakom den sedermera försäljningen till H&M.

Förutom detta förstås debattartiklar, krönikor, intervjuer och annat intressant från en varumärkt värld!

Christian Bye, chefredaktör