In the garden of Jobs

Det fanns en gång en dator som såg ut som en miniatyr av Globen. Uppå denna satt ett kromat stålrör som i sin tur agerade hals åt en plattskärm. Detta var 2:a generationen av megasuccén iMac från Apple och den gick under namnet "Globe". 

Det var förstås en banbrytande design och datorn var också bra, men det kanske allra mest intressanta är den historia som sägs vara bakgrunden till att den såg ut som den gjorde. 

Enligt sägnen (vilken mycket väl kan vara sann) skall Steve Jobs och Apples chefsdesigner Jonathan Ive ha promenerat genom Jobs trädgård och diskuterat utgångspunkterna för företagets nästa dator. Detta efter att Jobs som vanligt förkastat det första utkastet som han fått se. De diskuterade frågor som hur man på bästa sätt skulle presentera den nya plattskärmen (vilken då i början av 2000-talet fortfarande var ganska ovanlig) och hur man skulle kunna följa arvet från den tidigare iMacen där alla komponenter samsades under samma skal. Många var detaljerna som man var tvungen att ta hänsyn till.

Efter en stunds filosoferande stannade Jobs framför en blomsterrabatt och sade att den nya iMacen skulle ut som en blomma, ja, som den där solrosen... 
/Christian Bye, chefredaktör