Sursockrade bilar krocktestade

Ahlgrens bilar är ett av Sveriges mest kända varumärken inom godis, kanske ett av de mest kända överlag. 2003 fyllde ”Sveriges mest sålda bil” 50 år och i och med det började man satsa stort på att utveckla varumärket genom en rad nya produkter. Bland annat såg ”Tillbehör” dagens ljus i form av bl.a. däck och vägskyltar. Senare kom en rad limited editions som t.ex. ”Chokladlackerade” bilar ut på marknaden. På senare tid är de två största nyheterna ”Sursockrade” bilar och ”Miljöbilen” i form av Volvo V70, vilket också är Ahlgrens första co-branding.

Men Ahlgrens kommer inte bara med nya produkter, man är också duktiga på att marknadsföra dessa. Senaste i raden av intressanta kampanjer är ett ”krocktest” som utfördes på ungdomssajten Lunarstorm. Där lät man besökare tävla mot varandra i animerade Ahlgrens bilar och de olika poängen samlas upp i en databas där alla kan se vem som för tillfället har högst poäng. Genom att man kan utmana vänner har kampanjen fått stor viral spridning.

Enligt ett pressmeddelande har man hittills haft 191 000 besök och 120 000 krockar. Anna Assarsson som är brand manager för Ahlgrens bilar säger att man träffar precis rätt i målgruppen på Lunarstorm och att man är mer än nöjda med antalet besökare.


Sursockrade bilar. En blivande klassiker?

/Christian Bye, chefredaktör