Polo Olympics

Ralph Lauren Polo skall designa USA:s officiella kläder till OS i Beijing senare i år. Företaget har tidigare sponsrat enskilda idrottsmän med kläder, men det är första gången man klär hela truppen. Kollektionen består av de kläder truppen har på sig under invigning och avslutning, men även de kläder utövarna har under sin lediga tid.

Ralph Lauren har förstås fått samma fråga som alla andra som på något sätt vill associeras med OS i Kina: kan man rättfärdiga att samarbeta med ett land som inte tar hänsyn till mänskliga rättigheter? Svaret skiljer sig dock något från vad man är van vid. Företagets marknadschef David Lauren (Ralphs son) säger nämligen till Wall Street Journal att Polos mission är "just to work on making America look great"...

Förutom detta räknar Ralph Lauren med att försäljningen av kollektionen i butik kommer att blomstra, och man har redan slutit utökade avtal med en rad kedjor. En ytterligare faktor är att man vill utöka sina marknadsandelar i Asien, och då gärna med Kina som utgångspunkt.

Läs mer på WSJ.

/Christian Bye, chefredaktör